8 דברים שכולנו שונאים בשיווק

בואו נדבר על הדברים שכולנו שונאים בעולם השיווק, הדברים האלה, קטנים או גדולים, שגורמים לאנשים לחשוד בנו בזמן המינגלינג שננסה למכור להם מוצר ומוציאים שם רע לכל א.נשי השיווק בעולם. 

1. ספאם

מי מאיתנו לא קיבל אף פעם דואר אלקטרוני מחברה או עסק שהוא לא זוכר שאי פעם השאיר לה את הפרטים שלו? תיבת הג׳ימייל שלי מפוצצת בניוזלטרים של חברות שאני לא זוכר שאפילו קניתי אצלם אי פעם, והמרדף אחרי כפתור הUnsubscribe הפך למתיש. אולי פשוט צריך ללמוד לחיות עם זה?

2. פרסומות תקועות באמצע החיים

הביצוע של דוקטור דרה עם סנופ דוג ושות׳ ששודר שנה שעברה בגמר הNFL מתנגן אצלי לפחות אחת לשבוע, והוא לא היחיד. לפעמים אני נוטש את הספוטיפיי לטובת יוטיוב כדי לשמוע קטעי לייב מהופעות או אולפן, או אפילו להסתכל על ביקורות וסקירות מוצרים. בד״כ זה תופס אותי כשאני סופר מרוכז, הפרסומת לביטוח רכב או אבקת כביסה. אבל פרסומות תקועות לא מגיעות רק באמצע סרטונים ביו טיוב. הן קיימות גם באפליקציות מוכרות, למשל – אתה נמצא בתחנת אוטובוס, מגיע קו שאתה לא בטוח אם הוא מגיע לאן שאתה צריך, נכנס לאפליקציית תכנון הנסיעות ובדיוק באותו רגע עולה פרסומת ל10 שניות. פספסת את האוטובוס כי היית מרוכז בלנסות לדלג על הפרסומת. כיף.

3. האזנה ומעקב

לפעמים אנחנו מתייעצים עם חברים על נושאים כמו איזה מאמן/ת כושר כדאי לקחת או איזה המבורגר טבעוני נזמין לצהריים והאינסטגרם מתמלא בפרסומות, אבל מה קורה כשהפיד או הסטורי מתמלאים בפרסומות למאמני אושר/עושר אישיים? או מאמני מכירות? וההמבורגר הטבעוני בורח והפרסומות שמוצגות הן של סטייקים עסיסיים שאני לא אוכל כי אני טבעוני כבר חמש שנים?

4. הבטחות בצד ותוצאות בצד (השני)

קמפיינים לפעמים מבטיחים לנו שנהיה מאושרים אם נרכוש X. לעיתים זה נכון. אבל הרבה פעמים המוצר או השירות המובטחים לא מספקים את החוויה שהבטיחו. והכי מעצבן זה כשהפרסומת מלווה במידע מטעה ונתונים מזוייפים.

5. חוסר אותנטיות

תעשיית המשפיעניות/ים צברה תאוצה משמעותית בשנים האחרונות. אופות ובשלנים, מעצבים, צלמות, ספורטאיות ומה לא. רוב הדמויות המובילות בתחומים הללו חותמות על שיתופי פעולה כאלה ואחרים עם חברות מסחריות. היום נהוג להוסיף ״בשיתוף עם״, אבל כשזה לא קורה, והתוכן מרגיש פרסומי מדי, זה מעצבן ומוריד מהכבוד גם למפרסמים וגם למוצר.

6. שירות לקוחות שלא נותן שירות

כן, ישראלים יכולים להיות לקוחות ממש קשים ולפעמים אפילו מעליבים, אבל אני רוצה להאמין שרובנו לא כאלה. אין דבר יותר מוריד ממותג שלא נותן שירות לקוחות, מתעלם מהבעיה ואפילו לא חוזר אלינו.

7. חשיפה מוגזמת

או כמו שאני אוהב לקרוא לזה ״יותר מדי פרסומות שכבר לא בא לי את המוצר״. לפעמים הופעת הפרסומות הופכת כל כך אגרסיבית שכבר נמאס לי לראות את נותן השירות/המוצר.

8. כשלוקחים טרנדים רחוק מדי

כן. לעטוף נגיסי עוף ברולאפס, אני מדבר עליכם. זה יכול להיות מצחיק, אבל בד״כ זה קרינג׳ ברמות. מחכה שיצפו רכבים ברולאפס.

בסופו של דבר שיווק הוא עניין בסיסי בכל עסק, ממופע של אדם אחד דרך סטארטאפ ועד ארגוני ענק. ובכל זאת, חלק ניכר מהרשימה הזאת קיים כבר שנים בכל הרמות ומתגבר ככל שהאינטרנט ומה שמסביב מתפתחים. לכן, גם בתור משווקים וגם בתור לקוחות פוטנציאליים, אנחנו צריכים תמיד לנהוג באחריות מינימלית.