הייתי בארוחת בוקר לא.נשי שיווק B2B וחזרתי עם כמה תובנות

אנבי (Envy), בעבר מרקטינג אנבי (Marketing Envy), היא אחת מסוכנויות השיווק הגדולות בישראל ושותף רשמי של חברת הCRM האבספוט.

ב1.8.2023, זכיתי לקחת חלק במיטאפ-ארוחת בוקר מיוחד שהתקיים בשיתוף הילה בקשי מהמיטאפיסטיות, אחת מקהילות הטכנולוגיה המעניינות בישראל, בילי סינה, מנהלת שותפה של הסוכנות ושני בורשטיין, יועצת שיווק בכירה וותיקה באקוסיסטם הטכנולוגי בישראל.

סינה נגעה בכמה תחומים הרלוונטיים לעולמות השיווק B2B, אך אני רוצה להתעכב על כלי ספציפי שסינה הציגה.

אנחנו כא.נשי שיווק עושים (או לפחות אמורים לעשות) AB Testing על כמעט כל קמפיין, רעיון, פרסומת ואפילו גרפיקה שאנחנו יוצרים. אבל מה קורה כשאנחנו צריכים לבנות מסג׳ינג חדש לגמרי לחברה שלנו?

בשיחתה, הציגה סינה את Wynter. דמיינו שבעלות די נמוכה (עבור עסק, בסביבות האלף דולר לחודש) תוכלו לבדוק את המסג׳ינג של החברה שלכן, לבצע ראיונות 1על1 עם משתמשים, לבצע מחקרי שוק על אנשים רלוונטיים ואמיתיים ואפילו לבדוק העדפות רכישה תוך כלום זמן. Wynter מאפשרת לעשות זאת, וסינה מציינת שהשתמשה בעבודה כמנהלת בEnvy בתהליך המיתוג מחדש שעשו לאחרונה בסוכנות.

לאחר הרצאה מעניינת על תהליך המיתוג מחדש והמעבר מMarketin Envy ל״רק״ Envy, המשכנו להרצאתה של שני בורשטיין.
אם ב2020 כל מילה שניה באתרי החדשות הטכנולוגיים הייתה בלוקצ׳יין או קריפטו, 2023 היא שנת הGenerative AI. לאן שלא אפנה מבטי – AI, ChatGPT, מידג׳רני ומה לא. אפילו הבלוג הזה הוקם על בסיס סדרת כתבות על שימוש בAI לאנשי/נשות שיווק צעירים/ות, כשכתבתי על שימושים שיקלו בביצוע מחקר מתחרים, יצירת פרסונות וכדומה, כך שרוב התוכן בהרצאה לא היה חדש לי – אבל תמיד אפשר ללמוד עוד. עם כמה שצ׳אטג׳יפיטי ״שולט״ בשוק ומקבל עוד רוב תשומת הלב ויחד איתו מידג׳רני ולעיתים Wordtune ו-CopyAI בתחום הקריאייטיב, קיימים עוד עשרות אם לא מאות כלים בתחומים שונים שמשתמשים בבינה מלאכותית על מנת לשפר את סדר היום ולהקל עלינו, כאנשי שיווק ואפילו כבני אדם.

כלי צ׳ט מתחרים:

צ׳אטג׳יפיטי הוא באמת ״נער הפוסטר״ של תחום הGenAI כמו ששני מכנה אותו, אבל מסתמן שיש לו כמה מתחרים מעניינים. 

Perplexity מציעה ממשק נקי בצבעי לבן-אפור-כחול, ומאפשרת להתרכז בתחומים ספציפיים: החל מחיפוש וידאו ביוטיוב, עובדות בויקיפדיה, מקורות אקדמיים ועוד. מעין שילוב בין צ׳אטג׳יפיטי וגוגל.

Pi. לא ה3.14 ולא המאפה, עוזר אישי – צ׳אט בוט נעים למראה גם כן, שיכול לסייע בתומים רבים. בחלק הוא טוב יותר וכאמור, בחלק פחות.

WEB10 – אם כשפתחתי את הבלוג בפברואר 2023, הייתי יודע שיש שירות בינה מלאכותית שיעזור לי עם הקמה מלאה של האתר במהירות, ועוד ישלב בתוכו את הממשק המדהים של אלמנטור, יש מצב שהייתי חוסך משהו כמו שבוע עבודה ומקבל גם עיצוב הרבה יותר מוצלח. אבל לא ידעתי, לכן, ממליץ לנסות את השירות הנ״ל, WEB10, שניתן לניסיון בחינם ולאחר מכן החל מ10$ לחודש לאתר יחיד.

Looka – אני אפס בעיצוב. ממש. כאילו, אם יש לי קווים מנחים ברורים מבחינת מותג, אז אני יכול לעשות אחלה-בחלה של דברים, אבל רוב הזמן אני סופר ביקורתי כלפי עצמי בתחום העיצוב. Looka פותר נקודה שהמון עסקים קטנים ומתחילים מתקשים איתה: ברנדינג. לוקה יכולה לעזור אפילו רק להשראה, אבל אם רוצים, תמורת פחות מ100 דולר אפשר לצאת עם ספר מותג די מוצלח – לא כמו של מעצב/ת שעובדים איתו/ה יד ביד, אבל משהו התחלתי טוב.

Gamma – לעומת עיצוב ברנד, במצגות אני חזק, ממש חזק – ממצגות למשקיעים, פיצ׳ים, מוצר, אפילו באטלקארדס לאנשי מכירות. אבל אם אפשר להקל על העבודה, גאמה מאפשרת לנו לייעל ולקצר את הזמנים בעיצוב המצגות, עבודה שיכולה לקחת 3-5 ימים מתקצרת משמעותית לכמה שעות.

בנוסף לגאמה, מוקדם יותר השנה Canva השיקו כלי בינה מלאכותית למצגות ומסמכים, אם רוצים לאחד חיובים – ממליץ לנסות גם את הכלי שלהם (כ10-15 דולר לחודש).

Synthesia – דמיינו שהיינו יכולים לכתוב טקסט ולקבל וידאו על בסיסו. בעצם, לא צריך לדמיין יותר – סינטזיה מאפשרת לנו להזין פרומפט ולקבל וידאו מותאם כמו קסם.

Pictory – גם! פיקטורי יותר מיועדת למי שיש לו כבר תוכן התחלתי כמו הקלטת וובינר או שיחת זום, ויוצרת תוכן על בסיסו.

אבל העניין החשוב ביותר, הוא שכל רגע יוצאים עשרות כלי בינה מלאכותית נוספים לשוק. חלקם טובים יותר וחלקם פחות וקשה לשים את האצבע על הדופק, אז מי שמעוניין/ת להיות מעודכן תמיד, קבלו מנוע חיפוש נהדר לכלי AI – There’s an AI for that