Chat GPT – חלק ב׳: מקלים על מחקר המתחרים

בחלק הראשון בסדרת הכתבות על Chat GPT על מחסומי כתיבה ורעיונות ליצירת תוכן טקסטואלי. בפוסט הנ״ל אני רוצה לגעת במתחרים שלנו. מחזיר אתכם/ן שניה לתיכון. ״דע את האוייב״, נכון? אז מבחינתי מתחרים הם לא אויבים, אבל אנחנו צריכים להכיר ולהיות מודעים לסביבה העסקית שלנו: מה היתרונות של המוצרים שלי לעומת היתרונות של החברות המתחרות. 

מחקר שוק הוא בסיס לכמעט כל פעילות שיווקית, עסקית, מכירתית ואפילו ארגונית ובלעדיו – יהיה קשה מאוד להצליח בשוק רווי תחרות. סקירת המתחרים היא כמובן גם חלק משמעותי בבניית האסטרטגיה השיווקית של כל מותג או חברה.

נניח ואנחנו עובדים בתעשיית התוכנה ורוצים לבנות כלי חדש לכתיבת מסמכים. עוד לפני שנגענו בערך שהמוצר שלי משפר, או נקודת הכאב שהמוצר פותר, יהיה קשה לפספס שמדובר בשוק מלא במתחרים מדהימים: וורד מבית מיקרוסופט, דוקס מבית גוגל (דרייב), כלי אופן אופיס וליברה אופיס בקוד פתוח, Notion במידה מסויימת, ועוד.

אז התחלתי דבר ראשון עם בקשה פשוטה – ״מי המתחרים שלי בשוק הנ״ל?״ וקיבלתי פלט שכלל 6 תוכנות עריכת מסמכים רלוונטיות לבקשה שלי. הנה 3 מהם:

לאחר מכן, רציתי להתעסק ב״תכלס״. ביקשתי מהצ׳אט לעזור לי להבין את היתרונות והחסרונות של כל מוצר בצורה פשוטה:

(הערת שוליים – קיבלנו כאן הוכחה די ברורה למגבלות הקיימות של המודל – בעת ציון היתרונות והחסרונות של מייקרוסופט וורד, הוא ציין שחייבים להתקין וורד על המחשב, למרות שקיים בתצורה webית כבר כמה שנים טובות.)

מייקרוסופט השיקה את וורד בשנת 1983. בגדול – לא היה לה קשה בתור אחת מיצרניות מערכות ההפעלה העיקריות (בגדול מקינטוש הושקה רק שנה מאוחר יותר, ב1984) להשתלט על תחום חדש יחסית, ולהוביל אותו. 

גוגל השיקה רשמית (כלומר, לאחר תקופה ארוכה במצב בטא) את גוגל דוקס ב2009. 26 שנה אחרי מייקרוסופט. לפי צ׳ט GPT נכון ל2021, נתח השוק של וורד הוא 59% לעומת 16% של גוגל דוקס. אז מה היא אסטרטגיית השיווק של גוגל למוצרה?

ואכן, לגוגל יש יתרון משמעותי בימינו – חינמיות. כל משתמש/ת שרשום לגוגל מקבל בנוסף לתיבת דואר נוחה גם את כל שירותי גוגל דרייב. מצגות, טבלאות, פתקים, טפסים, ועוד המון אופציות שמתממשקות בקלות. ערך נוסף ומשמעותי שגוגל דוקס מביא איתו הוא יכולות שיתוף נוחות ומהירות – לסטודנטים שעובדים יחד על עבודה להגשה מתקיימת כך חוויית משתמש נוחה בהרבה, משיתוף המסמכים בוורד (לפחות מניסיוני האישי)

אז עברנו על חלק בסיסי ומשמעותי לביצוע מחקר מתחרים. מה עוד אפשר לבקש מהצ׳אט על מנת לדייק את מחקר המשתמשים?

  • Could you provide Company X’s main distribution channels?
  • What is Company Y’s main market?
  • What is Company Y’s product features that doesn’t exist on Company X’s product?

מה הטיפים העיקריים שלכן לביצוע מחקר מתחרים? רוצים להציע טמפלייט נהדרת שאתם משתמשים בה לביצוע מחקר מתחרים? בואו נדבר על זה בלינקדאין שלי ->

*תמונת הפוסט ג׳ונרטה באמצעות Dall-E 2

תגובה אחת על “Chat GPT – חלק ב׳: מקלים על מחקר המתחרים”

  1. […] Chat GPT – חלק ב׳: מקלים על מחקר המתחרים – The Marketing Pulse 03/04/2023 […]