Chat GPT – חלק ג׳: בואו נדבר על פרסונות

בחלק הראשון של סדרת המאמרים על חברינו, Chat GPT, עסקנו בהתמודדות עם מחסומי כתיבה, השגת רעיונות ובחלק השני דיברנו על מחקר מתחרים לצרכי השיווק האישיים או הארגוניים שלנו כאנשי שיווק. 

כל אלו לא שווים כלום אם אנחנו לא מחליטים מי קהל היעד שלנו, כלומר, למי אנחנו משווקים את המוצרים שלנו. לדעתי האישית, המוצר שלי לא משנה ללקוח הפוטנציאלי כמו הבעיות והאתגרים הקיימים של הלקוח. לכן אנחנו רוצות ורוצים, כחלק מבניית אסטרטגיית השיווק, להבין עם מי אנחנו מדברים/ות ומה נקודות הכאב שלהם/ן. 

חשוב לציין בנקודה זו – אנחנו ננסה להשען על דאטה כמה שיותר אמיתי ורלוונטי למציאות. ברוב המקרים, אין מנוס מעבודה מקיפה מול מרואיינים ומרואיינות, מגוונים ככל שיהיו, על מנת להגיע לדיוק ולרמה גבוהה הקרובה לשלמות. עם זאת, לא תמיד יש לנו את האמצעים, התקציב והזמן לבצע מחקר משתמשים ופה מר/ת GPT יכול לסייע להתחיל עם תמונה ראשונית.

בנוסף, הפרסונות שלנו יכולים להשתנות ולזווז מעט בין קהל היעד הכללי של החברה למותגי-בת של החברה. למשל, לנייק עצמה יש כמה תת-מותגים חשובים, וקיימים הבדלים ונושאים אחרים לשים עליהם דגש בין הפרסונות הכלליות של נייק לעומת הפרסונות אליהם נייק מכוונים במותג היוגה של נייק. קיים הבדל משמעותי בין הפרסונות אליהם נייק יכוונו את מוצרי נייק יוגה, לעומת נייק Running.

אז איך אנחנו רותמים את מר GPT ליצירת פרסונות?

בואו ניקח לדוגמה את האפל וואטצ׳. השעון החכם של אפל שהפך לפני הביטוי ״שעון חכם״ במהירות.

בחרתי להשתמש דווקא בדוגמה זו מכיוון שלמוצר הנ״ל קיימים שימושים שונים (וכמובן, גם תתי דגמים שונים): ספורטאיות שמעוניינות לעקוב אחרי הריצה/שחיה/רכיבה שלהן (ידעתם שאין עדיין טכנולוגיה שמאפשרת לספק תובנות בכל הקשור לאימוני כוח וקרוספיט? אה, והשעונים לא יודעים להגיד לכם באמת כמה קלוריות שרפתם באימון. מוזמנים להעמיק במידע בפוסט הנ״ל בקבוצת הפייסבוק EVB), משתמשי אייפון שמחפשים שעון חכם שמאפשר גישה מהירה להודעות ומשימות מסירי, משתמשים אשר נדרשים לעקוב אחר נתוני הבריאות שלהם כמו דופק, לחץ דם ומספר צעדים יומי ואנשים שאוהבים טכנולוגיה ורוצים להנות מהאקוסיסטם של אפל.

במקרה הזה, דאגתי לתת אפיון ראשוני על איך אני כ-עומר רואה 4 פרסונות משמעותיות למוצר:

יכולים להיות עוד פרסונות, למשל: אנשים רגילים או הורים שרוצים צמיד מעקב לילדיהם הקטנים. אבל אתמקד באלו לצורך העניין.

הפרסונה הראשונה שקיבלתי עזרה בכתיבת הגיל, מקצוע, הכנסה, מוטיבציות, צרכים ונקודות כאב היא איימי, מאמנת כושר בת 30 שמתקשה בלעקוב אחר האימונים שלה ורוצה לשתף מידע אודות האימונים עם ספורטאים אחרים.

הפרסונה השניה מתבססת על איש עסקים/מנהל שפשוט רוצה גישה מהירה לסירי ומעקב אחר הלוז היומי והודעות מתוך כף היד וצריך את אלו במהירות וביכולת סנכרון גבוהה ואמינה.

הפרסונה השלישית שלנו היא חנה, אישה בת 50 שרוצה לעקוב מקרוב ובמהירות אחר נתוני הבריאות שלה.

ואחרון חביב לבינתיים, __ אשר נהנה מטכנולוגיה ולא יכול שלא להחזיק את החומרה העדכנית ביותר. חלומו/חלומה של כל אסטרטג/ית שיווק!ֿ

גם כאן, אני חוזר ומדגיש – הצ׳ט צריך שיוודאו את התוכן שלו. הוא מוגבל ולא תמיד מדוייק במאה אחוז ועל כן חלק מהפרסונות קיבלו מידע שהוא לא במאה אחוז רלוונטי או מדוייק.

עם זאת, הכלי הזה פותח לנו יכולות ויכול לעזור לנו רבות בייעול העבודה, הרי גם בעת אפיון וכתיבת פרסונות אנו עלולים להתקל במחסומי כתיבה והשראה.

בואו נמשיך לדבר על זה בלינקדאין שלי ->

* תמונת הפוסט ג׳ונרטה בעזרת Dall-e 2 כאשר עבדתי על אפיון הפרסונות לטובת כתיבה אסטרטגיית השיווק במסגרת עבודתי בLyve Labs, מרכזי החדשנות של Seagate Technology בישראל וסינגפור.