Inbound Marketing ולמה האבספוט הוא הדוגמה המושלמת לכך

האבספוט (HubSpot) היא מערכת CRM (יעני Customer Relation Management) לעולמות השיווק, מכירות, ניהול תוכן ושירות לקוח, כאשר כל פלטפורמה עומדת בעינה – אבל היופי האמיתי בא לידי ביטוי  כשארבעת הפלטפורמות רצות ביחד.

עכשיו, אני לא יכול לקרוא לעצמי מומחה CRMs ובטח שלא איש אופרציות. ניסיתי את Dynamics בצבא (אז קראו לה XRM) ושיחקתי גם עם HubSpot, ClickUp וMonday והייתה גם Wrike. הפוסט הזה לא ידבר על CRM או אופרציה. הוא ידבר על Inbound Marketin שהתרגום הלא-מאוד-מפתיע שלו לעברית הוא ״שיווק נכנס״. 

שיווק נכנס מושך אותנו כלקוחות פוטנציאליים על ידי שימוש בתוכן המוצא באתרים, ביוטיוב, במדיה חברתיים ודרך SEO, יוצר מעורבות שלנו ומנסה כך להמיר אותנו ללקוחות משלמים.

אני צורך תוכן לימודי-שיווקי כבר כמה שנים טובות, החל מלפני התואר כשהתלבטתי אם ללכת ללמוד תקשורת וסוציולוגיה (וגיליתי שאנתרופולוגיה זה הReal Shit שהכי עניין אותי בכלל) ובטח כשעבדתי בסיגייט. היום כשאני עובד על הבלוג ומפתח תוכן חדש אני בכלל עסוק ברוב היום שלי בצריכת תוכן. כמובן שלרוב גוגל הוא חבר טוב, מדיום, א.נשי מפתח בלינקדאין והקורסים השונים כמו שכתבתי בפסוט הנ״ל, אבל להאבספוט שמורה פינה יותר מחמה במוח שלי. השתמשתי בתבנית שלהם כשכתבתי את אסטטרגיית השיווק הראשונה שלי, לקחתי שם קורס ניהול תוכן, ואני קורא אדוק של הבלוג שלהם. 

אז ראשית, בואו נדבר על התבניות (Templates); בסקציית התבניות של האבספוט תוכלו למצוא תבניות לאינפוגרפיקות, פוסטים, לוח שנה/גאנט לסושיאל מדיה, תכנית שיווק, ואפילו eBooks. 

שניים בתור, והמועדפים עליי למשחק הם הכלים. לפעמים אנחנו עצלנים, לפעמים אין לנו זמן, לפעמים יש לנו יותר מדי עבודה ולפעמים המוח פשוט לא עובד. וזה בסדר גמור. להאבספוט יש כמה כלים כיפיים למשחק, מחקר ואפילו הטמעה לקמפיינים ולאסטרטגיות שלנו. הראשון מביניהם, הוא הכלי ליצירת הפרסונה אשר מבוסס על נתוני פרסונות מהחיים האמיתיים, ותוך 7 שלבים תוכלו לקבל פלט שמיש (ולבינתיים, אני נוטה להאמין שהוא יותר שמיש ורלוונטי מהפלט של Chat GPT).

הכלי השני שנדבר עליו הוא יוצר תכנית השיווק. תוך כ-10 דקות נוכל לייצר תכנית שיווקית רלוונטית ל12 חודשים שתעזור לנו לקחת החלטות לעלייה לאוויר.

הכלי השלישי, הוא מחולל הרעיונות לבלוגים. רק תכניסו נושא ותקבלו 5 רעיונות בשלוף. ובגדול, אם הרעיונות הראשוניים ימצאו חן בעיננו, נוכל להתארגן על ידי עוד 250 רעיונות תוך מסירת הפרטים שלנו. אחלה דרך מצידם להתארגן על לידים נוספים.

האתר שלנו הוא כלי מרכזי עבורנו כמנהלי/ות שיווק ליצירת עסקים והזדמנויות עסקיות לארגון שאנו עובדים בו. הכלי הרביעי הוא מדרג האתרים והוא יכול לעזור לנו להבין איפה האתר שלנו עומד לפי ביציעים, SEO, התאמה למובייל (סופר חשוב! מעל ל50% מהטראפיק בימינו מגיע דרך מובייל) ואבטחה. הכלי מבוסס על Google Lighthouse, כך שנוכל למצוא כלים דומים משירותי קידום אתרים ברחבי האינטרנט.

ואחרון, לבינתיים, הבלוג של האבספוט שהוא מכרה זהב ולא רק לשיווק. גם למכירות, בניית אתרים, שירות ואפילו נונסנס. הוא מכיל מאות אם לא אלפי פוסטים, ניוזלטרים, וידאויים ואפילו פודקאסטים (טוב ברור. לכולם יש פודקאסט בימינו).

Inbound Marketing עובד על שלושה עקרונות עיקריים:

  • Attrect – צרו משיכה עם הלקוחות הפוטנציאליים. אנחנו רוצים להתרכז במשתמשים מתעניינים שיהפכו ללקוחות או לקוחות משלמים ובסופו של דבר – למרוצים. (או מרוצות, כן?). כדי למשוך, נעבוד על תוכן אמיתי ומשמעותי ונבחן לאורך זמן מה עובד טוב יותר ומה עובד טוב פחות למול הקהל שלנו.
  • Engage – צרו מעורבות עם הלקוחות הפוטנציאליים, מתגובה בפייסוש, מטופס בדף נחיתה, ליד שהגיע דרך הCRM. אנחנו נרצה לתת לקהל המשתמשים שלנו חוויה שתגרום להם ליצור נאמנות. 
  • Delight – נרצה להשתמש במיילים או אוטמציות כשנרצה להעביר את המידע הרלוונטי למשתמש הרלוונטי – תוכן מותאם ואפילו תוכן שהמשתמש יירצה לשתף עם שאר הצוות שלו.

ל״שיווק הנכנס״ יתרון נהדר. הוא נותן לקהל שלנו ערך וכלים נוספים. הוא משאיר את תשומת הלב שלהם אצלנו ועוזר לנו (במידה וכיוונו והשתמשנו באנליטיקות כמו שצריך) להבין איפה המשתמשים שלנו מצליחים יותר ופחות ומה מעניין אותם יותר ומה פחות, ככה אנחנו, כאנשי תוכן או אפילו מנהלים – נוכל להבין איפה למקד את העשיה שלנו.