בואו נדבר על ממשקי עבודה

הסשן השישי של קורס הפרודקט מרקטינג של עמותת Give&Tech עסק בSales Enablement והונחה על ידי דורית טורפז, Director of Product Marketing בKomodor, ועל עבודה עם ממשקים רבים בארגון, שהונחה על ידי שחר רימר, Growth Marketing Manager באלמנטור. הפוסט הנ״ל יעסוק בממשקי העבודה.

כפי שאנו כבר יודעים מהפוסטים האחרונים שלי, הפמ״מים די עובדים עם כולם בחברה, החל מצוותי שיווק כמו תוכן, PPC ושותפויות דרך BizDev ומכירות, ועד לתמיכת לקוחות ומוצר. אז בואו ננסה לסמן את שלושת הצוותים העיקריים לעבוד איתם:
הפרודקט הם/ן החברים/ות הגדולים/ות ביותר של הפרודקט מרקטינג, אנו חולקים את ה-KPI של אימוץ, הפעלה, נטישה וצמיחה, אחראים על התמחור, תכנון ה-Go To Market, מסע המשתמש ופיתוח המוצר ממשתמש קצה והתנהגות שוק כוללת. כדי להצליח ביחד, אנחנו כפמ״מים חייבים להפוך לבעלי עניין מרכזי עבור מנהל המוצר, להכיר את מפת הדרכים של המוצר והחברה ולערוך פגישות שבועיות ולוח שנה משותף.

העמית השני שלנו בארגון יהיה הצד שלפני המכירה של הארגון, החברים שלנו שאחראים לצמיחת המשתמשים: SEO, PPC, Partnerships, Content, Affiliates, Brand, Sales ו-Creative. אנו חולקים מדדי KPI כמו צפיות, קליקים, ARPU, CAC, טרנזקציות, CVR וכו’, והאחריות של הפרודקט מרקטינג תהיה לתאם השקות מוצר קרובות, ליישר הודעות מוצר, לפתח תוכניות GTM, ליצור נכסים שונים, לסייע בתכנון תוכן מהראשון ל- באמצע המשפך, שפר את המשפכים מהחלק העליון של המשפך עד Botton of Funnel, וערוך בדיקות באופן עקבי.
והעמית השלישי שלנו בארגון יהיה מהצד של שימור המשתמש, צוותי Post Sale כמו תמיכת לקוחות, הצלחה ו-CRM, שבהם אנו חולקים את מדדי ה-KPI של שדרוג, חידוש ושימור, נטישה ושביעות רצון לקוחות.

PMMs יכולים לתמוך בצוותים אלה על ידי מתן עדכונים על השקות מוצרים קרובים, פיתוח הודעות, שאלות נפוצות, הדגמות להשקות וסיוע בהטמעת זרימות ושירותים חדשים.
בתמורה, הם יכולים להפיק תובנות לגבי נקודות הכאב והשפה של פרסונות היעד להעברת מסרים אפקטיביים על המוצר, הבנת האתגרים הנפוצים שהמוצר שלהם מתמודד, וזיהוי משתמשים פוטנציאליים להזדמנויות מכירות חדשות של מוצר.

לסיכום, כמה טיפים מאת שחר לחיזוק הכישורים הרכים של א/נשי פרודקט מרקטינג, מהצד המקצועי:
ניתוח ושיתוף: נשתמש בנתונים כדי לתמוך בהחלטות, להניע שיתוף פעולה ולקבל הכרה ואמון באמצעות שיתוף ההצלחה שהושגה.
תעדוף משימות שבהן אחרים תלויים בנו: נענה תחילה על הצרכים של חברי הצוות שלנו להתקדמות יעילה והצלחה קולקטיבית.
חיבור העבודה לתמונה הרחבה יותר: ננסה להבין כיצד המשימות שלנו תורמות למטרות הארגון.
נתקשר גבולות ומצא חלופות: נשים גבולות ברורים למה במסגרת התפקיד שלנו ונציע פתרונות ברי קיימא.

ומהצד האישי:
נקיף את עצמנו בעמיתים תומכים להכוונה ועידוד
נתעדף טיפול עצמי: קחו הפסקות, התעמלו והשתתפו בפעילויות שעוזרות לכם להירגע.
נזכיר לעצמנו את ההשפעה החיובית שאנו יכול לעשות, על הארגון, הקולגות שלנו או המשתמשים.
נטפח סביבת עבודה חיובית על ידי קידום חיוכים, כבוד ותקשורת פתוחה.
וטיפ בונוס – שכחו מריבוי משימות, נסו מונו-משימות לשיפור המיקוד והפרודוקטיביות.