בואו נספר סיפור

To read this post in English just click here

המפגש הרביעי של קורס הפרודקט מרקטינג של עמותת Give&Tech כלל שתי הרצאות. הראשונה על סטוריטלינג, מאת סיוון מזוז, Head of Product Marketin בWix, והשניה על מחקרי שוק, על ידי מעיין בר, Product Marketing Manager בMeta. הפוסט הנ״ל יתרכז בסטוריטלינג.

אז מה הופך לסיפור? בקיצור, סיפור סיפורים הוא העברת מסר בצורה יעילה לקהל. המטרה היא לא להציף את הקהל במידע רב מדי, אז הנה ארבע שאלות שנוכל לשאול כדי לעזור לנו לחשוב על מה שאנחנו רוצה לומר:

מה אנחנו רוצים שהקהל שלנו יידע, יחשוב, ירגיש ויעשה.

הכרת הקהל שלנו חשובה כדי שנוכל להתאים את הסיפור שלנו עם המסרים הנכונים. כשאנחנו יודעים איך לדבר עם הקהל שלנו, זה עוזר לנו לקבל אמון מהם ומגביר את האפקטיביות והשלמות של הסיפור שלנו.
לדוגמה, בואו נסתכל על המודעה של Oatly, המודעה הזו נראית כמו גרפיטי, אבל היא לא. ברגע שנעמיק קצת במודעה וקראנו אותה, אולי נצחק עליה.
אנקדוטה נוספת לגבי Oatly היא שהמודעות שלהם הפכו כל כך מעצבנות עבור אנשים שהם נגד תחליפי חלב, כך שOatly הלכה צעד אחד קדימה ופתחה אתר להייטרים, שבו הם עוזרים למחבבי ושונאי המותג ושונאים להבין טוב יותר את החברה והערכים שלה.

אותו דבר עם New Balance, שגרמו לי לחשוב על השילוב בין איך הנעליים האלה שכל האבות בשכונה הפכו כל כך פופולריים דרך משפיעני TikTok.

המודעות האלו נבנו בעזרת השורש של סטוריטלינג, מה אנחנו רוצים שהקהל שלנו יידע, יחשוב, ירגיש ויעשה.

הדוגמה האחרונה תהיה פרסומות השקת האייפוד, בה ג’יימס וינסנט (כיום מנכ״ל סוכנות השיווק FNDR) שהיה יועץ אסטרטגיית השיווק של סטיב ג’ובס עזר לעולם לחשוב על האייפוד לא כעל מכשיר מוזיקה נייד של 8GB, אלא כעל מכשיר שיכול להכיל 1000 שירים.

כדי לסכם את התחום הענק של עולם הסטוריטלינג, נוכל להשתמש בפריימוורק שיעזור לנו להתמקד:

מתחילים חזק – והדגישו את ה”מה יש בזה בשבילי” (WIIFM)
מציגים קונפליקט – אנחנו יכולים להציג את הגיבור שלנו (המוצר), את האיש הרע (מתחרה, או בעיה) ואת הפתרון.
מתייחסים לקהל שלנו – תנו לקהל שלכם משהו להזדהות איתו
נשתמש באלמנטים כדי להרים את הסיפור, כמו מספרים וגרפיקה שלך, אבל תמיד לזכור שיותר מדי עשוי להיות… יותר מדי. נשתדל להשתמש באלמנטים ויזואלים בצורה חכמה.
נהיה ספציפיים, וכמה שיותר בהירים.
בנוסף, אחד הדברים הכי חשובים שסופר צריך הוא לא רק לכתוב אלא גם לדעת מה למחוק, כפי שאמר פעם הסופר הישראלי הידוע, עמוס עוז.
ואסור לשכוח, אנחנו מדברים עם אנשים, לא עם מותגים ולא עם חברות. או כמו שאני אוהב לקרוא לזה: H2H במקום B2B.