אופטופיק: מה למדתי על קביעת יעדים מהכנה לתחרות הרמת משקולות?

בגדול, אין לי באמת מילים לתאר את התקופה האחרונה, אבל אני אנסה.

התחלתי לעשות ספורט בגיל די מאוחר. 23, עם עודף משקל נוראי, הרגלי בריאות רעים, שינה מזעזעת ושגרה גרועה. כששירתי כקצין באחד התפקידים במקרה זכיתי למפקד בצבא שהכניס בי מוטיבציה לברזלים, והתחלתי לעשות קרוספיט. 

די מהר ירדתי במשקל, פתאום יכולתי לעשות דדליפט של 100 קילו, לרוץ, אפילו לעשות עליית מתח – דברים שלא חשבתי עליהם מעולם.

השנים עברו והשיאים האישיים נשברו. עבדתי עם מאמן, תזונאית, הצבתי מטרות והגעתי אליהם, התחזקתי, נפצעתי, התחזקתי שוב, עליתי במשקל ואז חבר מהיסודי הזמין אותי להצטרף אליו לקבוצת הרמת משקולות שהוא מתאמן בה.

אם יש משהו שהרמת המשקולות והספורט לימדו אותי בחיים זה להציב מטרות, לעבוד קשה ולהגיע אליהם. תוך פחות משנתיים של אימונים שיפרתי את התוצאות שלי מsnatch של 68 קילו ל86, וקלין אנד ג׳רק מבקושי 95 ל115, ובנוסף סקוואט מ145 ל190.

זו הפעם הראשונה שלי מתחרה באליפות ישראל בהרמת משקולות. התכוננתי לתחרות הזו במשך שמונה חודשים. עם התרגשות רבה הגעתי למקום 6 בקטגוריית המשקל שלי וטוטאל של 195 קילו.

https://www.instagram.com/p/CwK_uCzNtsz/

כל אלו הצליחו כי קבעתי יעד ברור: טוטאל של 200 ק״ג לקראת התחרות, תוצאה שהשגתי בתחרות פנימית שבועיים לפני אליפות ישראל, וכמעט הצלחתי להשיג בתחרות עצמה (עקב פציעת עומס בכתף, הייתי צריך לוותר על כמה ק״ג) קביעת יעדים מלווה אותנו אנשי שיווק, מכירות, תמיכה, אפילו א.נשי פיתוח ומוצר, ועבודה קשה משתלמת בכל דבר בחיים, תציבו יעדים, תבחרו את הדרך, תשנו אותה באמצע אם צריך – אבל תמיד תשאפו להגשים אותם.