כלים ואתרים שהם חובה לאנשי שיווק

בשנים האחרונות נוצרה דמוקרטיזציה רצינית של האפשרויות אשר עומדות בפני משתמשים באינטרנט. החל מהעובדה שכל אחד יכול לפתוח בלוג או חנות מקוונת ולהרוויח כסף, דרך אפליקציות ליצירת תוכן ושיתוף שלו ברשתות חברתיות וכמובן העובדה שבכל סמארטפון יש אחלה-בחלה של מצלמה שמאפשרת לשתף צילומים וסרטונים בלייב ולשתפם עם כל העולם בשניות.יכול להיות שהפוסט הזה עבור חלק מהקוראות והקוראים ייראה כמובן מאליו, אבל אני מתייחס אליו כסוג של Must Have בתוך בלוג שמרכז טיפים, טריקים וחוויות מהעבודה בתחום השיווק. הרשימה הזו תרכז את הכלים שיכולים להקל על החיים של כל אישֿאשת שיווק, בין אם מתחיל לבין אם מתקדם.

Canva – קאנווה מוכרת כבר שנים לכל אימא שמכינה הזמנות למסיבת יומולדת של הילד הקטן שלה, אינפלואנסריות שמשקיעות בקרוסלות באינסטוש וכמובן אנשים שנהנים לעצב אבל או שאין להם ידע להתעסק בפוטושופ ואילוסטרייטור, או שאין להם את המשאבים. קאנווה מכילה מאות אם לא אלפי תבניות מוכנות מראש אשר ניתן להתאים אותן לכל מטרה. אפילו ליצור לוגואים ומצגות ללימודים או להצגה מול משקיעים.
לאחרונה נוסף פיצ׳ר שלדעתי הוא משמעותי וחשוב במיוחד – גאנט לתכנון תוכן, אשר זמין כמובן רק לגרסת פרימיום, ומאפשר לתכנן ולתזמן מראש פוסטים למדיה החברתיות – פייסבוק, לינקדאין וכו.
לקאנווה יש מתחרה נהדרת אך עם קצת פחות תבניות וערכות נושא מוכנות מראש הלא היא Adobe Express (לשעבר ספארק) אשר קיימת גם היא במודל Freemium כמו קאנווה. ברמה האישית, לי היא יותר נוחה, אבל זה כנראה עניין של הרגל.

Photo by cottonbro studio on Pexels.com

Wordtune – נכון שלפעמים צריכים לכתוב באנגלית, אבל לא רוצים להשמע בנאליים מדי? אולי צריכים להוסיף עוד איזה ביטוי בשביל להקליל את הטקסט, או אפילו לבצע עריכה לשונית זריזה ופשוטה? אז בשביל זה וורדטיון קיים. כלי מדהים מבית AI21 הישראלית, שמאפשר לבצע את כל אלה בצורה מהירה ונהדרת. הגרסה החינמית כוללת עד עשרה שכתובים ביום, כשבגרסה בתשלום אין הגבלה בכלל. לאחר שימוש של מעל לחצי שנה, שווה כל שקל.

Carrd – קאררד מאפשרת לכם ליצור דף נחיתה יפיפה להפליא וקל לקסטומיזציה בפשטות ומהירות. הוא מתאים לשימוש אישי ולשימוש עסקי וגם פה בדומה לקודמים ברשימה, מודל הfרימיום שלו מאפשר גם בגרסה החינמית לקבל דף שמותאם לצרכים שלכם/ן.

אני למשל השתמשתי בו כדף לביוגרפיה באינסטגרם, כך יש לי מקום אחד שמרכז את כל הלינקים החשובים שלי: פורטפוליו, בלוג, לינקדאין, מייל וכו, אך באותה מידה ניתן לעצב איתו דפי נחיתה למוצרים או לאירועים, טפסים (בגרסת הפרו), דפי ״בקרוב״ וכרטיסי ביקור דיגיטליים מוצלחים. כמו כן, גרסת הפרו עולה רק 19$ לשנה, מחיר ששווה את זה למי שרוצה להתחיל להניע את העסק שלו או שלה. – (ולמי שרוצה לקבל 30% הנחה על חבילת הפרו, קבלו קוד קופון כאילו הייתי אינפלואנסר ממעלה ראשונה – RRW21FSF) .

Fiverr – מי לא מכיר/ה את פייבר? האמא והאבא של הפרילאנס המודרני, הגיג-אקונומי (או בתרגום העברי – כלכלת החלטורה), שמאפשר להתארגן על עיצובים, ניתוחים סטטיסטיים, וידאויים ומה לא – בקלות ובמהירות. לפייבר יש יתרון ענק – מיידיות.

זהו שוק לכל דבר, עם קטגוריות שכל אחד יכול להציע את מרכולתו לקהל הרחב יחד עם תיק עבודות והצעות מחיר. צריכים עיצוב מהיר של קייס סטאדי שכתבתם? בפחות מ30 דולר תוכלו לקבל עיצוב מצויין. רוצות לוגו? תמורת סכום דומה תוכלו להתארגן גם על זה. לא הכל טוב בפייבר ותמיד מומלץ, כמו בכל פלטפורמה, ללכת על בעלי הדירוג הגבוה ביותר.

נימה אישית על פייבר

ניתן להגיד שהוא ״מוזיל את המקצוע״. אבל אני לא בהכרח מסכים; יש ערך גבוה לעבודה 1*1 מול אנשי מקצוע שפייבר לעולם לא יצליח לספק, כשיכולים לוותר על הערך החשוב הזה, ניתן לקבל תוצאות טובות בסכומים נגישים יותר. וזה עוד לפני שסקרנו כלי עיצוב בAI.

מערכות ניהול משימות: אני בכוונה לא מצביע כאן על מוצר ספציפי מכיוון שברמה האישית אני משתמש בכמה: בעבודה אני משתמש בMicrosoft Planner לניהול משימות אישיות במסגרת התפקיד שלי, ובבית בשביל צרכים מקצועיים-אישיים אני משתמש בNotion. יצא לי גם תקופה לעבוד עם Monday שהייתה נהדרת והמתחרה שלה – Trello. היו שם גם Todoist, AnyDo, ואפילו AirTable שהיא לא בהכרח המתאימה ביותר, אבל גם קיימת. בכל אופן: כל מערכת ניהול משימות תתאים. גם לכתוב בפתקים באייפון שמסתנכרנים עם המק או עם הkeep של גוגל (שהוא לדעתי יותר נוח מהפתקים של אפל). העיקר שתהיו עם אצבע על הדופק בהקשרי ניהול המשימות שלכם. אני לא בטוח שיש דרך אחרת להצליח לעקוב אחרי הכל אם לא מנהלים את זה.

אפשר לדון עוד ועוד בכלים חשובים. חיפוש פשוט בגוגל בסגנון “Top 10 tools for digital marketing” ייתן כמות פסיכית של כתבות שחוזרות על עצמן עם כל מיני רעיונות וכלים. ביניהם: גוגל אנליטיקס, כלי SEO וכלי לניהול לידים של לקוחות פוטנציאליים. בסופו של דבר, יש המון כלים שהם מאסט לאנשי שיווק, מכיוון ששיווק כולל בתוכו המון תתי תחומים כמו תוכן, קריאייטיב, מונטיזציה, שותפים ועוד. הפוסט הנ״ל מנסה לרכז את מה שלי בתור איש שיווק All-in-One הכי נוח וחשוב בשימוש בעבודה אישית ומקצועית. סיכוי לא רע שלפוסט הזה יהיה חלק ב׳ בהמשך.

מה דעתכם? איזה עוד כלים ואתרים הם מאסט לחלוטין עבור א/נשי שיווק? בואו נדבר על זה בלינקדאין שלי ->