סדרת פוסטים: איך אפשר לרתום את הבינה המלאכותית להצלחה בעולם השיווק?

כולם מדברים עכשיו על AI ואיך לפי כל מיני תרחישים דיסטופים Chat GPT הולך לקחת לנו את העבודה. אז עד שזה באמת יקרה, יש לי פה כמה המלצות איך לשלוט בAI בצורה שלא תיקח לך את העבודה, אלא בעיקר תתן לך אקסטרה נקודות ואפילו שיפור. בסדרת הפוסטים הבאה ארכז כמה תחומים שונים שאפשר להשתמש בChat GPT לטובת העבודה בעולמות השיווק וכך לייעל את זמני העבודה.

Chat GPT הוא מוצר מבית OpenAI ויצא לשוק בנובמבר 2022. הוא מבוסס על מודל בינה מלאכותית בשם GPT-3.5 ובימים הקרובים יתבסס על GPT-4 ויודע לענות על שאלות, לכתוב מתכונים, לתכנן טיולים לחו״ל, לעזור בכתיבת קורות חיים ועוד. האתגר העיקרי בשימוש בו לטעמי, הוא העובדה כי הוא אינו מדוייק לחלוטין, ונדרש לעבור על תוצאותיו (אשר נקראות prompt, פלט) ולוודא שהן מדוייקות.

ראשית, על מנת להתחיל, הייתי ממליץ להציץ בסרטון הנ“ל שנותן רקע התחלתי, מעין מבוא לשימוש בChat GPT ומסביר איך להשתמש במוצר החל מפתיחת משתמש ועד השגת רעיונות לכתיבת תוכן לבלוגים בתחומים שונים.

טיפים להתחלה:

  1. היו ברורים בכתיבה שלכם. כמה שתתנו לחבר החדש שלכם/ן יותר אינפורמציה, ככה הוא יוכל להחזיר לכם פלט מדוייק יותר ויעזור לכם לספק תשובה טובה לשאלה/בקשה שלכם/ן.
  2. בנוסף, השתמשו בסימני פיסוק כמקובל. שימוש לא נכון בסימני פיסוק, או אם אתם/ן כותבים/ות באנגלית, יש להקפיד על אותיות גדולות כאשר מתארים שם, מוצר, וכו.
  3. נסו סגנונות שונים של כתיבה; אתם רוצים לקבל פוסט לבלוג שלכם בנושא מסויים? רוצות עזרה בכתיבת תוכן ללינקדאין? הדגישו בקלט שלכם/ן מה המטרה שלכם/ן.
  4. קחו הכל בערבון מוגבל. המידע עליו מתבסס Chat GPT נכון לתאריך זה מוגבל עד שנת 2021, וקיימים פערים בידע וביכולות שלו. לבינתיים.

יאללה. בואו נצא לדרך.

לקריאת החלק הראשון בסדרה, ״איך להתמודד עם מחסומי כתיבה ורעיונות״, לחצו כאן ->

לקריאת החלק השני בסדרה, ״איך להקל על מחקר השוק והמתחרים״, לחצו כאן ->

לקריאת החלק השלישי בסדרה, ״בואו נדבר על פרסונות״, לחצו כאן ->

*תמונת הנושא של הפוסט ג׳ונרטה בעזרת Midjourney, כלי AI ליצירת ועיבוד תמונות שעוד אגע בו בהמשך.

תגובה אחת על “סדרת פוסטים: איך אפשר לרתום את הבינה המלאכותית להצלחה בעולם השיווק?”

  1. […] בחלק הראשון בסדרת הכתבות על Chat GPT על מחסומי כתיבה ורעיונות ליצירת תוכן טקסטואלי. בפוסט הנ״ל אני רוצה לגעת במתחרים שלנו. מחזיר אתכם/ן שניה לתיכון. ״דע את האוייב״, נכון? אז מבחינתי מתחרים הם לא אויבים, אבל אנחנו צריכים להכיר ולהיות מודעים לסביבה העסקית שלנו: מה היתרונות של המוצרים שלי לעומת היתרונות של החברות המתחרות.  […]